2010. október 26., kedd

Vacsora őszi napsütéshez

Egy kellemes (és főleg nagyon gyors) őszi vacsorát szeretnék ajánlani Nektek 2 főre való adagban:
25 deka csirkemájat megmosunk, tarkaborsot és chillit őrölünk rá és ujjnyi olajon, vagy vajon szépen egészben néhány perc alatt ásütjük. Én rögtön melegen szoktam megsózni, sütés elött nem, mert megkeményedik a máj.
Salátaköret: egy zacskó madársalátába elmorzsolunk kb 10-15 deka kéksajtot, beledobálunk egy kisebb fürtnyi félbevágott kékszőlőszemet, és ízlés (vagy a kamra tartalma) szerint száraz serpenyőben 1 perc alatt megpirított fenyőmagot/mandulaszeletet/durvára vágott diót. Végül meglocsoljuk egy evőkanálnyi olívaolajjal és egy teáskanál balzsamecettel.
Egy pohár kellemes rosét vagy lágyabb vörösbort ajánlanék hozzá!
ui.: fotó sajnos nem készült, mert mire észbe kaptam elfogyott.... :-)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.