2010. október 27., szerda

Feketeáfonya torta:







Hozzávalók:

125 gr   vaj vagy margarin
1,5 dl    cukor
2 db      tojás
0,5 tk    sütőpor
2,5 dl     liszt
2 ek       tej

a tetejére:
1 csomag fagyasztott áfonya
1 marék cukor

1. Melegitsd elő a sütőt 175 °C-ra. Kenjél ki vajjal egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
2. Olvaszd fel a vajat és hagyjad megdermedni. Amikor hideg keverd habosra a cukorral
3. Add hozzá egyenként a rojásokat, majd a tejet és a sütőporral összekevert lisztet
4. Öntsd a formába és szórd a tetejére a áfonyát(fagyott állapotban) és a cukrot és süsd az alsó részén a sütónek 40 percig

Remélem sikerül és ilyen lesz!
Megcsinálhatod más gyümivel is, pl nagyon finom szeletekre vágott almával amiketl belenyomkodsz a tésztába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.