2010. október 24., vasárnap

Sajtos hús



Családunk favoritkajája. Mióta az eszemet tudom, mindig ott figyel az asztalon. Az ünnepi asztalon. Mert valamiért csak és kizárólag ünnepekkor készítjük, de akkor tetemes mennyiséget. Többek közt ezért is várjuk annyira a karácsonyt.
Amúgy egyszerű és finom kaja, mehetne a sima hétvégén is, de nem.

Hozzávalók:
  • 8 szelet csont nélküli tarja (vagy kinek mennyi)
  • paprikás liszt,
  • olaj
  • tejföl,
  • sajt.
A tarját klopfolom (egyenletesre, nem túl vékonyra), besózom, paprikás lisztbe forgatom. A tepsibe ujjnyi olajat öntök, belefektetem a hússzeleteket, mindegyiken szétkenek 1 ek tejfölt, majd rápakolom jó bőven a reszelt sajtot.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöm. Vagy tovább. Lényeg, hogy a tetején a sajt szépen megpiruljon. Nem kell lefedni, az olajban a hús át fog sülni.
A tepsit aztán két napig áztatom.

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.