2010. október 24., vasárnap

Szuper krumplis pogácsa



A pogácsa nálunk nagy mumus. Volt sok próbálkozás, könnyű és bonyolult receptek kipróbálása, egész napos hajtogatás, gyors összegyúrás, de nem és nem. A végeredmény soha nem igazolta a befektetett munkát. Aztán jött, látott és győzött ez a kolléganőtől kapott recept, amit nem győzök elég gyakran alkalmazni, mert egyszerű és nagyjából elronthatatlan, a végeredmény pedig...hmmm!
Frissen kicsit ropogós a külseje, belül pedig puha és isteni. És másnap is nagyon finom. Állítólag.
Az összeállított tészta állhat a hűtőben napokig, mindig csak annyit érdemes kivenni belőle, amennyire szükség van.
Lehet kis helyes gubicsokra alakítani, és készülhet tenyérnyi nagyságú, amolyan "pékséges" változat. A tetejére is kerülhet sajt, mag, akármi.

Hozzávalók:
  • 1 jó nagy vagy 2 közepes krumpli megfőzve, összetörve,
  • 0,5 kg liszt,
  • 25 dkg Rama,
  • 1 ek só,
  • 2 dkg élesztő,
  • 3 tojássárga (a fehérje a fagyasztóba, hasznosításáról majd később),
  • 2 dl tejföl,
  • 1 ek olaj (na, ezt mindig elfelejtem, szóval enélkül is működik).
Összegyúrni, hűtőbe tenni pár órára, lisztezett deszkán átgyúrni, szaggatni, esetleg tojással megkenni, ezzzelazzal megszórni, 200 fokos sütőben sütni, forrón megenni, Bilagitot bevenni.

1 megjegyzés:

  1. Sziasztok! először is rendszer olvasótok lettem, ha nem baj! :)
    másodszor ezt a pogi receptet kutattam mindenfelé, nagymamám csinált mindig ilyet, de az arányokat és a pontos hozzávalókat sose tudtam és már nem tudom tőle megkérdezni..
    köszi a receptet, ki fogom próbálni! :9
    üdv mindenkinek!
    (pittiagi)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.