2010. október 27., szerda

Fahéjas tekercs







Hozzávalók:

1/2 l tej
75 gr élesztő
200 gr cukor (150 gr a tésztába, 50 gr a szóráshoz)
225 gr vaj (125 gr a tésztáb, 100 gr a kenéshez)
1 tk kardemom
csipet só
1100 gr liszt
fahéj

Olvaszd fel a vajat és add a langyos tejhez, majd keverd bele az élesztőt.
Dagaszd össze a hozzávalókat.  Keleszd meg a tésztát 40 percig.
Majd nyújsd ki négyszögletűre és  kend meg vajja, szórjá rá cukrot és fahéjat, majd tekerd fel és szeleteld fel 2 újjnyi vastagra.
Tedd sütőlapra, kend meg tojással és kb. 40 percig pihentesd. 
200 fokon  8-10 percig kell sütni.
(ezt tudod varriálni, tehet bele pl. mazsolát, leöntheted cukormázzal)



.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése