2010. október 27., szerda

Izland torta











Tészta:

4 tojásfehéje
2 dl cukor
Ezeket kemény habbá verjük.

2 dl kókusz rereszél
1/2 tábla főzőcsokoládé apróra darabolva
Óvatosan keverd ezeket is hozzá a kemény tojásfehérje habhoz és tedd bele egy kikent, 24 cm átmérőjű tortaformába.
175 fokon 1 órát kell sütni. Ki kell hűteni.

Töltelék:
 4 tojás sárgája
1 dl tejszín
100 gr cukor
A cukrot és tojássárgáját, meg a tejszínt sűrűsödésig főzni kell folyamatos an kevergetve. De ne forrjon mert a tojás kicsapódik.

1 cs aszalt szilva
Vágd háromra a szilvákat és egy kis vizzel főzd amig besűrűsödik. Ki kell hűteni ezt is.

A kihült tésztára kend rá a tölteléket, erre tedd a szilvát. A szilvát fedd be  2 dl tejszinből, kis cukorral keményre vert tejszinhabbal. Ennek a tetejére szórjál Daim csokoládét mielőtt felszeleteled.
A Daim csokoládé valószinűleg otthon nem kapható, de ha ilyet akarsz csinálni viszek neked. Egyébként, grillázs csokibevonattal a Daim .

1 megjegyzés: