2010. október 27., szerda

Sajtos-túró torta











Hozzávalók

Tészta:

3 dl kicsit zsíros keksz (Digestive)
1/2 dl cukor
1 dl vaj, vagy margarin (felolvasztva és lehűtve)

Töltelék:


250 gr philadelphia sajt (de bármilyen tejszines sajt jó)
250 gr túró
1 és 1/2 dl cukor
2 tojás
1 és 1/2 ek étkezési keményitő
1 tk vaniliás cukor
1 citrom héja és leve

A ledarált kekszet összekeverjük a cukorral és a vajjal, majd belenyomkodjuk egy sütöpapirral bélelt, kapcsos tortaformába és 190 fokon 10 percig sütjük
Közben összekeverjük a tölteléket. Picit hagyjuk hülni a kekszet és ráöntjük a tölteléket és 1 órán keresztül 150 fokon tovább sütjük.
Régebben tettem még rá citrom vagy narancs zselét (Cera epret), de avval legalább 3-4 órát a hűtőben kell állni, igy a család azóta inkább piros áfonyalekvárral eszi, ha nincs, akkor pl. ribizli lekvárral is nagyon finom.

Én kapásból dupla adagot sütök.
A sütőpapir lógjon nyugodtan túl a tortaformán, igy a kifolyó vajat felfogja.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.