2010. november 3., szerda

Sajtos palacsinta


Az úgy volt, hogy egy kedves ismerősömet vártuk vendégségbe, akiről nem mellesleg a blog a nevét kapta, szóval szerettem volna valami tutival kirukkolni, és akkor a tuti nálunk a Hortobágyi húsos palacsinta volt, de a húsról elkészítés előtt kiderült, hogy nem akar az asztalra kerülni, mert gyanús volt a színe is, a szaga is, így aztán volt palacsinta, de nem volt töltelék, kénytelen voltam rögtönözni. A vendégek pedig nem panaszkodtak.
A fentiekből következik, hogy a recept kissé esetleges, semmi nincs kőbe vésve.

Hozzávalók:
  • 12-15 db sós palacsinta
  • 7 dkg vaj
  • 6 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • tömlős krémsajt
  • reszelt sajt
  • tejföl
  • fokhagyma
  • fűszerek (só, bors, szerecsendió)
A vajból, lisztből, tejből besamelt készítek, fűszerezem, még melegen belekeverem a tömlős sajtot, reszelek bele egy kis fokhagymát. Ezzel töltöm meg a palacsintákat, aztán kiolajozott jénaiba sorakoztatom őket. A megmaradt besamelt tejföllel elkeverem, bevonom vele a palacsintákat, reszelt sajtot szórok rá és megsütöm.
Hát valahogy így.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.