2010. november 22., hétfő

Karácsonyi kalács


A kép nagyon randa, a süti nagyon finom.
Valamelyik NLC-s topikban találtam még régebben, azóta így karácsony közeledtével szinte folyamatosan sütöm. Mert egyrészt nevetségesen egyszerű, másrészt a tojásfehérje felhasználásának is remek módja, a lakásban keringő illatok mennyeiek, a csokis-marcipános-diós-karácsonyos ízkavalkád szintén.

Hozzávalók:
  • 3 tojásfehérje
  • 7 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 mk mézeskalács-fűszerkeverék
  • 2 mk sütőpor
  • reszelt citromhéj, narancshéj, gyömbér, kandírozott ezmegaz, kockázott csoki, dió- és marcipándarabok (ezek közül lehet választani)
A tojásfehérjéket habbá verni, minden mást összekeverni, majd óvatosan beleforgatni a habba.
Sütőpapíros püspökkenyérforma (vagy más). 180 fokra előmelegített sütő, 35 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.