2010. november 22., hétfő

Karácsonyi mézes keksz


Azt tervezem, hogy kipróbálom Molna mézesét, de beírom amit évek óta mi készítünk, legyen választék. Ebben az a jó, hogy nem kell pihentetni. Ja és persze finom is.

Hozzávalók:
* 1 kg liszt
* 2-3 mokkás kanál szódabikarbóna,
* 25 dkg margarin,
* 30 dkg olvasztott méz,
* 25 dkg cukor,
* 2 tojássárgája
* fűszerek ízlés szerint

A mézet megolvasztjuk és hozzáadjuk a cukrot és a vajat. Jól elkeverjük, ehhez adjuk a szódabikarbónás lisztet és végül a tojássárgájával összeállítjuk.
Azonnal nyújtjuk. Előmelegített, közép meleg sütőben világosra sütjük.
Gyorsan sül.
Máz ugyanaz, mint Molnánál: 1 tojásfehérjéhez 15 dkg átszitált porcukor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése