Megkezdem hát a karácsonyi receptek sorát, mi mással, mint a klasszikus mézeskaláccsal, ami már rögtön puha, fémdobozban hónapokig eláll, formázható, díszíthető, gyerekekkel együtt készíthető. A recept egy régi-régi Nők Lapjából való, és anno futótűzként terjedt az ismeretségi körben, nem véletlenül.
Hozzávalók:
- 10 dkg Rama
- 12 dkg cukor
- 25 dkg méz
- 50 dkg liszt
- 2 cs sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- 8 mk mézeskalács-fűszerkeverék
- 2-2 mk citrom- és narancshéj (elhagyható)
- 2 tojás
Mivel tényleg gyorsan megsül, roppant esznél kell lenni, mert futószalagon megy a gyártása.
Amikor kihűlt, cukros tojásfehérjével ki lehet cifrázni. ( Tojásfehérjét kicsit felverni, majd 15-20 deka porcukorral kikeverni, papírtölcsér segítségével lehet írókázni. A minta a szabad levegőn pár óra alatt rászárad.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.