Régóta kering a neten a DNK (dagasztás nélküli kenyér) receptje, több változatát is kipróbáltam már. Valóban nem kell dagasztani, csak összekutyulni, magára hagyni egy fél napot vagy többet, aztán sütni. A hagyományos kenyérhez képest sokkal rusztikusabb, durvább ízű, a héja vastag, ropogós. Nem annyira szendvicshez, inkább bableveshez, házikolbászhoz, szalonnához való.
Van egy eredeti és egy egészségesebb változata.
Hozzávalók:
- 45 dkg BL 80-as liszt
- 2 mk só
- 1 mk cukor
- 1 dkg élesztő
- 3,5 dl víz
- 25 dkg BL 80-as liszt
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 tk búzasikér
- 2 mk só
- 1 mk cukor
- magok
- 4 dl víz
A sütőt 230 fokra kell előmelegíteni úgy, hogy a fedeles sütőedényt, azaz egy kisebb, sütőpapírral bélelt jénait betenni, hogy az is átforrósodjon, és ebbe a forró formába kell beleimádkozni a tésztát. Fedővel sütni 30 percig, majd fedő nélkül 20 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.