A pogácsa nálunk nagy mumus. Volt sok próbálkozás, könnyű és bonyolult receptek kipróbálása, egész napos hajtogatás, gyors összegyúrás, de nem és nem. A végeredmény soha nem igazolta a befektetett munkát. Aztán jött, látott és győzött ez a kolléganőtől kapott recept, amit nem győzök elég gyakran alkalmazni, mert egyszerű és nagyjából elronthatatlan, a végeredmény pedig...hmmm!
Frissen kicsit ropogós a külseje, belül pedig puha és isteni. És másnap is nagyon finom. Állítólag.
Az összeállított tészta állhat a hűtőben napokig, mindig csak annyit érdemes kivenni belőle, amennyire szükség van.
Lehet kis helyes gubicsokra alakítani, és készülhet tenyérnyi nagyságú, amolyan "pékséges" változat. A tetejére is kerülhet sajt, mag, akármi.
Hozzávalók:
- 1 jó nagy vagy 2 közepes krumpli megfőzve, összetörve,
- 0,5 kg liszt,
- 25 dkg Rama,
- 1 ek só,
- 2 dkg élesztő,
- 3 tojássárga (a fehérje a fagyasztóba, hasznosításáról majd később),
- 2 dl tejföl,
- 1 ek olaj (na, ezt mindig elfelejtem, szóval enélkül is működik).
Sziasztok! először is rendszer olvasótok lettem, ha nem baj! :)
VálaszTörlésmásodszor ezt a pogi receptet kutattam mindenfelé, nagymamám csinált mindig ilyet, de az arányokat és a pontos hozzávalókat sose tudtam és már nem tudom tőle megkérdezni..
köszi a receptet, ki fogom próbálni! :9
üdv mindenkinek!
(pittiagi)