2010. október 27., szerda
Izland torta
Tészta:
4 tojásfehéje
2 dl cukor
Ezeket kemény habbá verjük.
2 dl kókusz rereszél
1/2 tábla főzőcsokoládé apróra darabolva
Óvatosan keverd ezeket is hozzá a kemény tojásfehérje habhoz és tedd bele egy kikent, 24 cm átmérőjű tortaformába.
175 fokon 1 órát kell sütni. Ki kell hűteni.
Töltelék:
4 tojás sárgája
1 dl tejszín
100 gr cukor
A cukrot és tojássárgáját, meg a tejszínt sűrűsödésig főzni kell folyamatos an kevergetve. De ne forrjon mert a tojás kicsapódik.
1 cs aszalt szilva
Vágd háromra a szilvákat és egy kis vizzel főzd amig besűrűsödik. Ki kell hűteni ezt is.
A kihült tésztára kend rá a tölteléket, erre tedd a szilvát. A szilvát fedd be 2 dl tejszinből, kis cukorral keményre vert tejszinhabbal. Ennek a tetejére szórjál Daim csokoládét mielőtt felszeleteled.
A Daim csokoládé valószinűleg otthon nem kapható, de ha ilyet akarsz csinálni viszek neked. Egyébként, grillázs csokibevonattal a Daim .
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
az ikeába lehet daimot kapni
VálaszTörlés