2011. május 22., vasárnap

Epres, avokádós, diós, balzsamecetes saláta


NLC-ről van a recept, ma epres napot tartottunk. Megcsináltam Luca epres tiramisuját, salinak meg ezt. Finom!
Zöld salátakeverékből körülbelül kettőtöknek 10 dekára lesz szükség. Mosd meg, és szárítsd le a levelekről a vizet, tépkedd kisebb darabokra és tedd egy salátástálba. Egy érett avokádó húsát vágd kisebb kockákra, 15 dkg epret pedig negyedeld, és ezt is tedd a salátához. 3 dkg diót száraz serpenyőben piríts illatosra, és ha kihűlt, szórd a többire. A salátához készítsd el az öntetet. Ehhez egy mélyebb tálban darabolj össze 3 érett, édes epret, locsold meg 4 evőkanál olívaolajjal, 1 teáskanál jó minőségű balzsamecettel és mindezt sózd és borsozd. Botmixerrel pürésítsd, és ha szükséges, tegyél még hozzá sót és frissen őrölt borsot. Öntsd a salátalevelekre, és óvatosan keverd össze. Ennyi, már tálalhatod is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése