2010. december 5., vasárnap

Csokis-narancsos-márványos muffin


Ezt muszáj feltennem, bár tudom, hogy a muffin-készítés nem a konyhaművészet csúcsa, de ez isteni! És legalább macerás. :-)
Ma Mikulás-buliba voltunk hivatalosak, és vmi egyszerű, ám adventi hangulatú sütit szerettem volna készíteni. Muffinok esetében mindig a Mindmegetté-hez fordulok, eddig bevált. Most is.
Dupla mennyiséget készítettem, úgy lett 31 db. A kakós részbe tettem apróra darabolt étcsokit, egy kis őrölt fahéjat és őrölt szegfűszeget is. Ez utóbbi kettőt nem igazán lehetett érezni.
Ja, Télapó tiszteletére tettem a tetejükre Mikulásos dekor-csokit...

Hozzávalók:
30 dkg liszt
2-3 teáskanál sütőpor
20 dkg margarin
20 dkg cukor
4 tojás
2 evőkanál kakaópor
1 narancs reszelt héja + 1 evőkanálnyi a levéből
Elkészítés:
Keverőgéppel habosra keverjük az egész tojásokat, a cukrot és a margarint, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a masszát két részre osztjuk. A kakaóport kevés vízzel elkeverjük, hogy sűrű, krémes állaga legyen. Az egyik masszához ezt keverjük hozzá, míg a tészta másik felébe a narancs héja és leve kerül. Ezután a két masszát óvatosan összekeverjük, de csak épp, nem egyszínű tésztát kell kapnunk, hanem márványosat, ettől lesz különleges a süteményünk. A tésztát ezután a muffinsütőbe kanalazzuk óvatosan, hogy megmaradjon a márványossága. 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük.
Jó nasizást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.