2010. december 1., szerda

Petrezselymes karaj:

.




A római tálban és zöldséges csirkét szoktatm sütni és a család egyik kedvencét, a petrezselymes karajt.
Kb. másfél kg egybe karajt, három részbe vágok vizszintesen, úgy, hogy nem vágom át teljesen és megtöltöm a következő töltelékkel.
Töltelék:
Olivaolajon (eredeti vajjal készül) hirtelen összesütök egy kis hagymát, 3-4 gerezd apróra vágott fokhagymát, és rengeteg petrezselymet, a végén hozzáütök egy tojást. Megfűszerezem sóval, borssal, sülthús fúszerrel.
Evvel megtöltöm a karajt úgy, hogy a tetejére is jusson belőle bőven.
Beáztatom  a kerámia edényt (addig hagyom a vizben ellepve, amig levegő buborék jön belőle), beleteszem a húst és ott töltöm meg, majd nyakon öntöm 1 dl száraz fehérborral és hideg sütőbe teszem. 200 fokon kb. 1 -1 1/2  órát lefedve sütöm, ha megpuhult kicsit megpiritom a tetejét és krumplipürével tálalom.



.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése