2012. december 18., kedd

Verdens beste (Világ legjobb sütie):T








Tészta:

160 gr szobahőmérsékletű vaj
160 gr cukor
6 db tojás sárgája
½ csésze tej
160 gr liszt
4 gr vaniliás cukor
14 gr szódabikarbóna

Hab:
6 tojás fejérje
320 gr cukor
1 csomag (kb. 100gr) mandula (forgács vagy szelet)

A vajat a cukorral habosra kerverjü és egynként hozzá keverjük a tojássárgákat a tejet és  a v.cukorral, szódabikarbónával kevert lisztet.
Kikent 26 cm tortaformába vagy egy kisebb tepsibe tesszük.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük. Ráhalmozzuk a tésztára, megszórjuk a mandulával.
175 fokon, 25 percig sütjük. (azért egy tűpróbával ellenőrizzük, mert ez sütőfüggő)
Amikor kihűlt kivesszük a formából.
Megtölthetjük vanilia krémmel. Mi vanilia szósszal szoktuk enni, de minden nélkül is nagyon finom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.