2011. február 23., szerda

Csokoladékake







Csokoladékake: (dupla adag)

6 tojás
450 gr cukor (a magyar cukor édesebb, kicsit kevesebb kell)
500 gr liszt
4 1/2 ek kakaó
6 tk vaniliáscukor
6 tk sütőpor
3 dl tej
150 gr olvasztott vaj, vagy margarin

A tetejéra a glazúr:
400 gr porcukor
6 ek kávé
10 ek olvasztott vaj
3 ek kakaó
2 tk vaniliáscukor
kókusz reszelék a szóráshoz.

A tojást a cukorral össze kell keverni, hozzá adni a tejet, és a többi hozzávalót. A vajat a legvégén. Nagytepsibe (sütőpapirra) önteni és 200 fokon kb. 30-45 percig sütni
Amikor kihült a tetejét megkenni a glazurral és megszórni kókuszreszelékkel.




.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése