2011. január 11., kedd

Kinyomós keksz

.

Hozzávalók:

18 dkg margarint, 
9-10 dkg porcukrot,
1 tojást,
2 vaníliás cukrot
csipet sót
habosra kevertem.

30–35 dkg lisztet (Én kicsit lágyabbra hagytam a tésztát  csak 30 dkg lisztet használtam) összeszitálunk egy fél csomag (2 TK) sütőporral, géppel (dagasztó spirál) lassanként hozzákeverjük a vajkrémhez. Puha állagú tésztát kapunk. Ezt beletöltjük a keksznyomóba, majd sütőlemezre nyomjuk a kekszeket.

10-12 perc alatt aranyszínűre sütjük. Akkor van készen, amikor a keksz széle barnulni kezd.

Lehet ízesíteni, kakaóval, kókusszal, narancshéjjal, citromhéjjal, reszelt csokival, fahéjjal, mogyoróval, dióval, stb….


Felső/alsó hőfok: 170-200 fok (előmelegítve)
Légkeverés: 160-180 fok (előmelegítés nélkül)
Gáz: 3-4-es fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10-15 perc.

 

Nagyon finom!
Garantáltan gyönyörű kekszek lesznek. Amikor a keményebb tésztát próbáltok ki, akkor leteszed a pisztolyt,  megnyomod, számolsz kettőig és kicsit oldalra döntve (kb. 20-25 fokos döntés) felemeled a pisztolyt.

Amikor viszont lágyabb a tészta, mint az itt megadott receptben, akkor gyorsan a kattintás után fel kell emelni a pisztolyt, (de most nem kell oldalra dönteni) és már rakod is tovább, mert szinte magától nyomódik ki a tészta. Szuper gyorsan elkészül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése