2012. október 8., hétfő

Sütőtökös buci

Előtészta vagy kovász:
  • 3 dl víz
  • 10 dkg BL 80-as liszt
  • 20 dkg tk. liszt
  • cukor
  • 3 dkg élesztő
Összekutyulni, majd várni kb. 30 percet, míg hólyagos lesz, majd rápakolni a továbbiakat:
  • 1 dl tejföl (kicsivel több)
  • pár csepp citromlé
  • 10-20 dkg sült tökpüré (mikor mennyi van)
  • 10 dkg rozsliszt
  • 25 dkg tk liszt
  • 1 ek sikér
  • 2 tk só
  • sok mag (len, napraforgó, szezám)
Gyúrni, keleszteni, nagyobb pizzanagyságúra kinyújtani, 16 részre vágni. (Esetleg újra keleszteni.)
A sütőt 200 fokra előmelegíteni.
Sütőpapíros tepsibe pakolni a bucikat, vízzel alaposan lepermetezni (sülés közben is kétszer). Kb. fél óra sütés.